Skip to content

Make-up kostlivec

Toužili jste vždy po tom, být jen kost a kůže? Díky těmto nápadům se můžete proměnit ve skutečného kostlivce a překvapit tak všechny své kamarády na další kostýmové party.

Tento kostým kostlivec je klasickým halloweenským převlekem, který si ale také můžete vzít na Karneval či jiné kostýmové party. Přidejte k němu děsivý make-up kostlivec a dosáhnete opravdu strašidelného vzhledu.

Jakým typem kostlivce byste chtěli být?

Existuje mnoho různých druhů kostlivců a lebek. Výběr je samozřejmě na vás.

      • Mezi nejrozšířenější kostlivce patří verze v černé barvě, na které jsou namalované či vytištěné bílé kosti. Existuje ale mnoho různých jiných druhů, mezi které patří například kostlivec svítící ve tmě, ultrafialový kostlivec či kostýmy skládající se pouze z rukou a lebky.

      • Když už se bavíme o kostlivcích a lebkách, nesmíme v žádném případě zapomenout na nejdůležitější oslavu Dne mrtvých na světě – mexický Día de Muertos. Jedná se o festival, ve kterém je slavena smrt. Ulice se na několik dní naplní vyzdobenými barevnými lebkami, které reprezentují smrt. Během tohoto svátku se vzdává hold ženské postavě „La Catrině“, kterou doprovází muž převlečený za hudebníka Mariachi. Svátek doprovází tragická legenda těchto dvou postav. S těmito kostýmy La Catrina a Día de Muertos a dobrým make-upem se budete moci stát součástí tohoto slavného dne.

      • Existuje také mnoho dalších způsobů, jak se převléct za kostlivce: nafukovací lebky, morphsuit, OppoSuit…

💀 Make-up kostlivec

V tomto tutoriálu vám ukážeme, jak vytvořit realistický make-up kostlivec, ze kterého vaši přátele nebudou schopni spustit oči. Stačit vám k tomu bude make-up černé a bílé barvy a houba se štětečkem, kterým vyznačíte jednotlivé oblasti pokožky.

Nejprve naneste bílý make-up na celou tvář (a krk). Vynechejte pouze oblasti, které budete později malovat černě. Poté na zbylá místa naneste černou barvu. Namalujte se i kolem očí a obočí, čímž prohloubíte oční důlky. Nevynechejte ani konec nosu a část lícní kosti.

Dalším krokem je vytvoření efektu zubů na vašich rtech. Použijte k tomu štěteček. Štětečkem vytvořte ve zbytku tváře trhliny a jednotlivé linie trochu rozmažte, což make-upu dodá na realističnosti. Pokud se budete těchto kroků držet, určitě se vám povede vytvořit perfektní halloweenský make-up kostlivec, kterým všechny překvapíte.

💀 Kostým kostlivec

Po dokončení make-upu je dalším krokem k vytvoření děsivého vzhledu pořízení dokonalého kostýmu kostlivec. Jak jsme již zmínili, k dispozici je na výběr z opravdu mnoha možností. Nemusíte se tedy spokojit pouze s klasickým bíločerným kostýmem. Prohlédněte si také kostýmy jiných barev, které svítí ve tmě.

Vyberte si, jakým kostlivcem byste chtěli být. Což takhle kostým smrtka? Nebo třeba více sexy a elegantní verze kostlivce s naším kostýmem deluxe Fever pro ženy.

V našem online obchodě najdete kostýmy kostlivec pro dospělé, chlapce, dívky a dokonce i pro vašeho psa! Za kostlivce se tak může převléct celá rodina!

💀 Zkompletování kostýmu – rukavice

Vhodným doplňkem, který váš kostým kostlivec dokonale zkompletuje, jsou rukavice. Mohu být krátké nebo dlouhé až po lokty. Vyberte si takové, které se vám líbí nejvíce a které se nejvíce hodí k vašemu kostýmu. Na výběr je z opravdu široké nabídky různých modelů.

💀 La Catrina make-up

La Catrina make-up
Nyní si představíme make-up, který si jistojistě zamilujete. V tomto návodu vám ukážeme, jak vytvořit make-up La Catrina z Día de Muertos. Tento kostým jsme vám již v tomto článku představili. Jeho nejdůležitější součástí je však make-up.

Jak můžete vidět ve videu, prvním krokem je vyznačení očních důlků, špičky nosu a jizvy od rtů k líčkům pomocí černé tužky. Na zbytek tváře poté naneste bílou barvu a vyplňte jí černé oblasti, které jste dříve vyznačili.

Dalším krokem je nakreslení okvětních lístků kolem očí. Lístky můžete vybarvit černou či růžovou barvou a přidat k nim malé bílé či modré drahokamy. Make-up dokončíte přidáním dalších barevných detailů. Použijte k tomu světle modrou barvu a voilá – budete vypadat stejně jako samotná La Catrina.